Limitowana seria Uva Seasonal Flush - biały kruk wśród czarnych herbat

Dilmah przygotowała rarytas dla koneserów herbaty – wyborną Uva Seasonal Flush należącą do Serii t. Na polskim rynku dostępnych jest zaledwie 600 oznakowanych puszek tej niezwykłej herbaty, która przybyła do nas ze Sri Lanki tuż przed końcem roku.

Okres od lipca do września zapewnia cejlońskim plantacjom położonym na wschodnich stokach regionu Uva zimne noce i pełne ciepłego słońca dnie przyprawione chłodną, suchą bryzą charakterystyczną dla terenów w głębi Wyspy. Takie warunki nadają uprawom wyrafinowany styl, smak i aromat. Sezonowe herbaty regionu Uva w dużej mierze stanowią o tym, że Cejlon jest synonimem ojczyzny najlepszej herbaty Świata.

Uva Region Seasonal Flush Pekoe została zebrana ręcznie, przetworzona i zapakowana 2-3 września 2005 roku na plantacji Sarnia, słynącej z produkcji najwyższej jakości herbaty. Wcześniej przez 60 dni specjaliści obserwowali krzewy, zbierane liście oraz warunki atmosferyczne (opady, temperaturę i siłę wiatru), by precyzyjnie ustalić szczytowy dla jakości liści moment.

Limitowana kolekcja zaledwie 1200 puszek Dilmah t-Series Uva Seasonal Flush kryje w sobie najprawdziwszą esencję sezonowych upraw Cejlonu. Herbata ta została zapakowana w ciągu godziny od chwili zakończenia procesu przetwarzania, co pozwoliło zachować jej stuprocentową świeżość.

Każda puszka opatrzona jest indywidualnym numerem oraz podpisem mistrza kiperskiego, który dokonał oceny liści, nadzorował ich selekcję, proces przetwarzania oraz paczkowanie. Opakowanie zostało zaprojektowane tak, by jak najlepiej zachować świeżość i smak herbaty. Herbaciane puszki mają dwie przykrywki, by chronić cenną i delikatną zawartość przed wpływem czynników zewnętrznych, a przede wszystkim przed wilgocią. Puszki dodatkowo chronione są półprzezroczystym, ekologicznym pudełkiem zewnętrznym.

Podczas parzenia liście tej klasycznej herbaty uzyskują idealne miedziane oblicze poprzecinane oliwkowozielonymi przebłyskami. Jej aromat, o lekko owocowej, przypominającej zieloną herbatę nucie zachwyca koneserów na całym świecie. Kiperzy mawiają, że „Uva tańczy wokół podniebienia, delikatnie wystukując swój wyszukany rytm i kąśliwie przytupując w ostatnich taktach”.

Herbaty z limitowanej serii Seasonal Flush Uva Region dostępne są pod adresem internetowym www.dilmah.pl (gdzie można zarezerwować konkretne numery spośród jeszcze dostępnych puszek) oraz w sklepie firmowym „Specjały” mieszczącym się w Warszawie przy ulicy Kopernika 8/18.

Tomasz Witomski, prezes Spółki Gourmet Foods, nie ukrywa radości i dumy z faktu, iż udało mu się przekonać szefów marki Dilmah do tego, że w Polsce szybko rośnie grono koneserów, którzy będą potrafili docenić starania kiperów i jakość Uva Seasonal Flush: „W drodze negocjacji zdobyliśmy dla polskich smakoszy aż połowę całej wyprodukowanej unikalnej serii! Ta herbata sprawi wiele radości każdemu miłośnikowi dobrej herbaty. Jest niebanalnym i wartościowym prezentem na każdą okazję, a jak mówi Merrill J. Fernando – założyciel marki Dilmah - z pewnością każdą okazję uczyni specjalną...“.

Cena detaliczna puszki 100g - 185 zł.

 

Powrót na górę strony
Strona Dilmah.pl korzysta z cookies. Zobacz szczegóły. ×