Kisiel herbaciany z owocami

Do herbaty gotującej się w garnuszku wystarczy wrzucić garść malin, dodać trochę cukru i mączki z bulw ziemniaków, żeby otrzymać najprostszy i najzdrowszy deser. Dzięki niemu poczujemy smak lata, przywołamy uśmiech oraz zapach wspomnień.

Gotujemy litr wody i parzymy w nim herbatę (Dilmah Fragrant Jasmine Green Tea) - w zależności od preferowanej intensywności używamy 1 lub 2 zaparzaczy.

Dodajemy 1-2 łyżki stołowe cukru i mieszamy. W 1/2 szklanki wody rozpuszczamy 3-4 łyżki mąki ziemniaczanej, a następnie wlewamy ją do gotującej się herbaty. Energicznie mieszamy żeby nie powstały grudy i na zmniejszonym ogniu ponownie doprowadzamy kisiel do wrzenia.

Owoce możemy dodać bezpośrednio do garnuszka z kisielem lub posypać nimi kisiel z wierzchu, tuż przed podaniem.

Powrót na górę strony
Strona Dilmah.pl korzysta z cookies. Zobacz szczegóły. ×